Den 10. og 11. juni får vi besøk av Wayne Valliere (Minogiizhig), Spencer Smith fra Lac du Flambeau band of Lake Superior Chippewa (Ojibwe) og Michael Cisneros fra Forest County Potawatomi.

Felles for urfolk verden over er de pågående arbeidene og kampen for å bevare og revitalisere kulturelle tradisjoner, etter lange perioder med marginalisering der mange kulturelle tradisjoner har vært ute av bruk. Dette er kamper vi i det sørsamiske samfunnet deler med søstre og brødre rundt om i verden.

Gjennom to dager med workshop skal vi få lære å lage og lære mer om betydelsen av deres tradisjonelle handverk. Workshopen foregår på Saemien Sijte.

 

Mandag 10. juni kl 13.00-16.00

Workshop: Lage tradisjonelle «Fish decoy»

Fiske har vært en viktig ressurs både i det sørsamiske samfunnet og hos Ojibwe-stammene rundt i Wisconsin og Kanada. I mange områder har lovreguleringer medført at rettigheter har forsvunnet. Fish Decoy ble brukt når man fisket med spyd. Dette var en praksis som ble forbudt i Wisconsin. Wayne Valliere har vært sentral i kampen for å revitalisere og ta tilbake denne kulturelle tradisjonen .

18.00 Foredrag:  «Contextualization of the objects and explanation on their role in tradition and in revitalization» by Wayne Valliere

 

Tirsdag 11. juni 09.00-12.00

Workshop fortsetter: Lage tradisjonelle «Fish decoy»

12.00 Lunsj

13.00  Utstillingsåpning: “Hvem eier historien”

NB! Begrenset med plass på workshop. I hver av disse workshopene er det plass til 12-15 personer.

 

Meld deg på: [email protected] eller 74138000

 

Workshopen arrangeres av Saemien Sijte i samarbeid med Gïelem nastedh