Kafé
I museumskafeen kan du bli kjent med samiske mattradisjoner, enten det er tradisjonelle smaker, eller i ny og moderne drakt. Respekten for naturen og kunnskapen om hvordan årstidene påvirker tilgangen på råvarene er sentral for samisk tradisjon og for maten vi serverer på Saemien Sijte.
I kafeen tilbyr vi måltider basert på råvarer fra ulike deler av det sørsamiske området og fra andre lokale matleverandører. I Snåsa finnes en rekke matprodusenter som vi får råvarer fra.
ÅPNINGSTIDER KAFÉ
Kafeen har åpent tirsdag, onsdag, fredag 11-15 med salg av lunsj
Langåpent hver torsdag 12-18 med middagservering
TORSDAGS MENY:
Torsdag 13. mars: Skreitorsdag
“Skrei er en arktisk torsk som hører hjemme i de iskalde farvannene i Barentshavet, som trekker til norskekysten fra januar til april.
Skreien er kjent for sitt karakteristiske hvite, saftige kjøtt og milde smak. Den er ettertraktet hos kokker og matelskere over hele verden på grunn av sin overlegne kvalitet. Når den er fanget på sitt høydepunkt av friskhet, er skreien en naturlig skatt som kan tilberedes på utallige måter.”
Tordag 20. mars: Boeuf Bourguignon á la Snåase
Franskinspirert kjøttgryte á la Snåsa. Storfe fra Gåsmo´n med snåsapotet og bacon fra BredeBacon.
Tordag 27. mars: Smørstekt Snåsaørret
Ta kontakt for booking av grupper som ønsker matservering:
Mail: [email protected]
Tlf: +47 741 38 000