Aktiviteter
Plateslippkonsert med Ljom + treretters middag
22.02.25Velkommen til plateslippkonsert med Ljom på Saemien Sijte! Det har gått fem år siden forrige opptreden på Snåsa og nå kommer endelig gruppa tilbake med sitt nye album “Trollskjegg og trillbår”.
Informasjon om Nasjonal døgnkontinuerlig tolketjeneste for samiske språk
10.02.25Helse Nord RHF og Høgskolen i Kautokeino arrangerer informasjon om planleggingsfasen for Nasjonal døgnkontinuerlig tolketjeneste for samiske språk – og karrieremulighet som nord- lule og sørsamisk tolk.
Intimkonsert med Arvvas
10.02.25I duoen Arvvas møtes Steinar Raknes og Sara Marielle Gaup gjennom joik og americana, og skaper ny musikk full av energi. I forkant av konserten er det matsalg.
Saemiej åålmegebiejjie
06.02.25Saemiej åålmegebiejjie – Samisk nasjonaldag blir feiret i Snåsa den 6. februar. Saemien Sijte har åpent kl 12-18.00.
«Kirkeran og fengselsflukt – en røverhistorie»
28.11.24Miniforedrag av Håkon Hermanstrand, historiker og postdoktor ved Nord universitet. “Et bidrag til samisk krimhistorie med hovedperson fra Sundsvall og …
Jåvlemurrie Saemien Sijtesne – Jul på Saemien Sijte
21.11.24 - 20.12.24Jåvlemurrie Saemien Sijtesne!
Kom og opplev førjulsstemninga på Saemien Sijte!
The German history of Freavnantjahken gievrie
16.11.24Hør den tyske historien om Freavnantjahke gievrie, Folldalstromma, ved Maren Goltz, forsker, Meiningen i Tyskland.
Åarjelsaemien vïnhtsh / Sørsamiske båter – bygging og bruk
29.10.24Båtbyggerne Einar Borgfjord og Ola Borgfjord fra Museet Kystens Arv presenterer en nybygd kopi av en sørsamisk båt fra Saemien …
Program høst 2024
19.10.24 - 19.12.24Torsdag 6. november Åpning av HilmArt: Dålle / Ild på Steinkjer kulturhus Som del av Hilmarfestivalens kunstprogram HilmArt presenteres fjerde …
AVLYST! Hearskoes iehkede
19.10.24Velkommen til en festkveld hvor vi feirer den tradisjonelle sørsamiske maten. Vår kokk Nejla Bendik Dunfjeld serverer flere retter hvor vi får smake oss gjennom ulike tradisjonsretter, blant annet: klyvde margbein, buljong, kokt tunge, blodmat og lokal fisk.