Vi søker sommervikarer

Saemien Sijte, Sørsamisk museum og kultursenter, søker sommerverter i museet og kafeen i sommermånedene. Vi trenger deg med tiltakslyst og godt humør som kan bidra til å skape minneverdige opplevelser for våre gjester. 

På museet skal du være vertskap og ta imot besøkende for omvisning i utstillingene og på uteområdet. Du skal formidle kunnskap om sørsamisk historie, kultur, språk og samfunn.  

Andre arbeidsoppgaver er salg i butikken, ta imot bestillinger, betjening og administrering av nettbutikk, enklere kontorarbeid og rydding av uteareal. Du bør ha kunnskap om samisk kultur og historie, gjerne også i samisk språk. Som sommerguide hos oss vil du inngå i et team med flere.  

I kafeen er oppgavene varierende, men hovedsakelig består det av tilbereding og servering av mat, baking, rengjøring og det som hører kafédrift til. Du bør ha god serviceinnstilling, god samarbeidsevne og god evne til å formidle kunnskap om maten som serveres. Du må kunne jobbe effektivt i perioder med høyt tempo. 

Når du jobber som guide i museet er du også tilgjengelig til å hjelpe til i kafeen når det er nødvendig. Og omvendt. 

Det er en fordel om du behersker flere fremmedspråk enn engelsk. 

Arbeidstiden fordeles i timebasert turnusplan. Timebetaling etter avtale. Du bør være 17 år eller eldre. Sommersesongen varer fra ca 17. Juni til og med 18. August, men første tiltredelsesdato kan være 1. juni. 

Søknad med CV skal inneholde fødselsdato, litt om deg selv, utdanning, tidligere arbeidserfaring og om du ønsker å jobbe i kafeen eller i museet. Oppgi også når du kan begynne og hvilken tidsperiode du kan arbeide hos oss.  

Søknad sendes [email protected]. Søknadsfrist 5. mars 2024. 

For mer informasjon, ring konstituert leder for kultursenter, Anna Liisa Jåma tlf. 91764066